Voordat je kan beginnen met programmeren moet je de programma’s die we gebruiken downloaden. Het belangrijkste programma dat we gebruiken is Unity. Dit kan je downloaden als je hier klikt. Klik op het vakje om de gebruiksvoorwaarden te accepteren en klik dan op Download Unity Hub. Installeer dit programma op je computer.


Je moet eerst ook nog een Unity account aanmaken. Dit kan je hier doen. Start nu de Unity Hub en klik rechtsboven op het icoontje van het poppetje en dan op Sign In om in te loggen met je Unity account. Klik daarna op het tandwiel icoontje daarnaast, dan op License Management en dan op Activate New License. Kies hier nu weer voor de Personal Edition.

Ga nu terug naar het startscherm van de hub en klik op Installs. Klik hier op de Add knop en dan op Next. Van de opties die je dan ziet moet je Microsoft Visual Studio Community kiezen. Als je dit niet tijdens de installatie van Unity installeert kan je het hier downloaden. Als je het los installeert moet je ook de ‘Game Development with Unity’ optie kiezen tijdens de installatie. Klik daarna op Done en zodra de installatie voltooid is ben je klaar om je eerste project te beginnen!


Om de game te maken heb je verder ook plaatjes nodig. De plaatjes die in deze lessen gebruikt worden komen van Kenney.nl. Hier kan je gratis allerlei plaatjes downloaden. Als je dit pakket downloadt heb je meer dan genoeg plaatjes om alle lessen te maken. Gebruik voor de game de plaatjes die in de map ‘PNG’ staan.

Als je liever zelf plaatjes maakt kan je Photopea gebruiken. Dit is een tekenprogramma dat veel functies heeft en gewoon in je internet browser werkt.


Als alles klaar is kan je beginnen met de eerste les! Als iets niet lukt kan je hieronder een vraag stellen.

 

Categorieën: Programmeerlessen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties