Klik hier om HearthSpire te downloaden voor Android!


Instructies

HearthSpire is een kaartspel, waarbij het doel is de Health van de tegenstander naar 0 te brengen. Om dit te doen zijn er twee soorten kaarten: Creatures (bruin) en Skills (blauw). Je begint het spel met een draft om de starter decks te bouwen. Degene die de draft begint kiest uit drie kaarten, de ander uit de twee kaarten die niet gekozen zijn. De draft bestaat uit 5 rondes: 3 creature kaarten en 2 skill kaarten. Degene die in de draft als tweede kiest begint het spel.

Aan het begin van je beurt trek je 5 kaarten van je deck. In de eerste rondes zijn dit de kaarten die tijdens de draft hebt gekozen, maar later zal je meer kaarten aan je deck toevoegen. In elke beurt heb je 3 Actions waarmee je een kaart kan spelen.

Skill kaarten hebben allerlei verschillende effecten. De meeste skill kaarten hebben een doelwit nodig, bijvoorbeeld een creature of een handkaart. Anderen kunnen gewoon gespeeld worden.

Creature kaarten speel je door ze naar de vakjes in het midden van het scherm te spelen. Creatures hebben een Attack en een Health waarde en hebben meestal ook nog andere effecten die op de kaart staan. Nadat je Actions op zijn of als je je beurt skipt door op de > knop rechtsboven te drukken vallen de creatures aan. Als er een creature in het vakje tegenover ze staat vallen ze die aan. Beide creatures verliezen dan Health gelijk aan de Attack waarde van de ander. Als er geen creature is dan verliest de tegenstander Health gelijk aan de Attack waarde van de aanvallende creature.

Als een van je creatures dood gaat doordat hun Health 0 wordt, dan kan de ander een nieuwe kaart kiezen voor hun deck. Kaarten hebben verschillende Rarities, te zien aan de kleur van de rand van de kaart: Common (grijs), Uncommon (lichtblauw) en Rare (geel). Als je een creature van een hogere Rarity doodt, heb je een hogere kans op betere kaarten. Met de effecten van sommige kaarten kan je kaarten weer uit je deck verwijderen, om ervoor te zorgen dat je alleen je beste kaarten trekt.

Als je de kaart van een creature op dezelfde creature op het veld speelt dan worden de basis Attack en Health waardes bij de creature opgeteld. Dit is Reinforcen. Sommige creatures hebben speciale effecten die in werking komen wanneer ze reinforced worden.

Als je de kaart van een andere creature op een creature op het veld speelt dan wordt de oude creature vervangen en krijgt de nieuwe creature de helft van de Health en Damage van de oude creature, naar beneden afgerond. Dit is Sacrificen. Sommige creatures geven volledige stats als sacrifice en sommige zijn alleen speelbaar op deze manier.

Sommige kaarten zorgen ervoor dat de extra effecten van een creature Disabled worden en dus niet meer werken. Dit kan je zien doordat de tekst op de kaart grijs wordt.


Card Database